KulturNöje

Dramatik och romantik i helgens horoskop

Krig, inflation och minusgrader. Mycket känns grått och trist just nu, men misströsta inte – allt kan vända i helgen. Järfälla i Fokus siar i stjärnorna och ser en del turbulens, på gott och ont. Läs ditt horoskop här (… och ta allt med en nypa salt).

Foto: Pixabay.

Skytten (22 november – 21 december)

Pengarna: Tacka och ta emot! Den stundande födelsedagen öppnar dörrar för din plånbok. Oroa dig inte för framtiden just nu, njut av livets goda och låt dig bjudas på festligheter. Skit i det du inte har, den här helgen är din!

Kärleken: Järfälla är ditt ostron! Den här helgen står stjärnorna i ditt tecken och allt kan hända. Nu är fel tid att begränsa sig, våga istället testa lite av varje. Kanske en på lördag och en ny på söndag? Var fri – men håll dig undan från drama. Låt inte julefriden störas av onödiga triangelbråk.

Tipset: Låt tankarna vila i helgen. Om något – fyll dem med positivitet. Tankar och känslor hänger ihop, så låt inte demonerna i huvudet förstöra din glädje. Du är grym, vi tror på dig!

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Pengarna: Stenbocken, nu är det dags för dig att hitta tillbaka till din moral. Det viktigaste i livet är inte att tjäna pengar. Hitta tillbaka till vem du är, och låt det kosta pengar.   

Kärleken: Tiden är inne för att testa någonting nytt! Kanske något med händer, tänder, piskor och jämmer? Lyssna på vad du vill ha och behöver, allting handlar inte om de andra parterna. Det behövs två för att dansa tango… 

Tipset: När möjligt, köp det dyrare alternativet, gärna ekologiskt och bra råvaror. Njut av livet och försök att vara givmild. Det finns många behövande i Järfälla som kan behöva din omsorg.

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Pengarna: Håll hårt i slantarna. Resor och äventyr lockar, men nu är tiden att spara till dina drömmar och inte lägga alla ägg i samma korg. Kanske är det läge att njuta på hemmaplan i Järfälla i helgen? Om du visar uthållighet växer kontot så småningom och därmed också friheten att spendera långsiktigt.

Kärleken: Här finns det chans till romans! Efter en tids torka börjar det äntligen lossna för dig. Håll utkik efter en tvilling, hen kan överraska dig med både lekfullhet och harmoni. Se bara till att vara lyhörd mot dig själv såväl som mot din tvilling. Med god kommunikation kan ni nå hur långt som helst i romantikens värld.

Tipset: Kära Vattuman, vi vet att din analysförmåga är på topp – men sänk garden! Du kommer att bränna ut inte bara dig själv, utan också din omgivning när du låter tankarna hålla dig tillbaka. Våga gå på magkänslan och lita på din intuition. Tänk inte så mycket, helt enkelt!

Fisken (19 februari – 20 mars)

Pengarna: I helgen ska du leva så billigt som möjligt. Om du sitter hemma i soffan, välj kastrullpopcorn istället för det dyrare alternativet micropopcorn. Nu handlar det om att gå den extra milen för att komma undan billigt.

Kärleken: Nej, bara nej. Nu är inte din tid, du är i en svacka och det är okej. Ensam eller inte, poppa popcornen och ladda vibraton för här kommer du att stanna ett tag! Järfällas dejtingutbud finns kvar när du är redo igen.

Tipset: Bara döda fiskar följer strömmen, och du, kära fisk, är inte död! Fortsätt på din bana och följ ditt hjärta, du är på rätt väg!

Väduren (21 mars – 19 april)

Pengarna: Du är så sparsam att det faktiskt är dags att spendera lite nu. Hitta på något roligt i helgen, låt det kosta! Järfälla har många roliga aktiviteter och butiker att uppleva. Sätt dig själv i fokus och gör något roligt. Du har råd!

Kärleken: Din längtan är stor och ibland känns det ensamt. Kanske kan en våg liva upp din vardag? Bjud in till en romantisk helg och låt vågen få uppleva din kärleksfullhet. Se bara upp för att inte köra över din våg, var lyhörd och låt hen bestämma ibland.

Tipset: I helgen är det inte tid för självutveckling. Koppla av, försök att låta någon annan ta kommandot. Låt vardagsstressen rinna av dig, ta ett eller två glas alkoholfritt vin, en chokladcigg och njut!

Oxen (20 april – 20 maj)

Pengarna: Den som spar den har! Men du ska inte hela tiden tänka på att spara. Försök att hitta en balans mellan att unna dig och få sparkontot att växa.

Kärleken: Hörru, din struts! Lyft huvudet ur sanden, glöm gamla flammor och våga dig ut, din stenbock väntar på dig. Järfälla har flera smultronställen för romantiska dejter. Varför inte en mysig långpromenad längs med Görväln eller en fika på något av de lokala caféerna? Ingen kommer att knacka på din dörr om du inte bjuder in.

Tipset: Våga leva livet, kasta dig ut! Oxen, vi vet att du gillar dina rutiner men det är dags för dig att testa något nytt. Men det går inte att flyga om du inte hoppar först. Njut av livet och gör något oväntat! 

Tvillingen (21 maj – 20 juni)

Pengarna: Karriärmässigt befinner du dig i en svacka, det är dags att byta! Järfälla har mycket att erbjuda, om du bara tar klivet kan du vinna både pengar och lycka.

Kärleken: Vattumannen är ditt säkra kort i helgen. Ni kan utmana varandra intellektuellt såväl som emotionellt. Var dock beredd, när din vattuman väl har bestämt sig går det undan. Expresståg eller virvelvind, kalla det vad du vill, men ingenting händer om du sitter still. Hoppa på pendeln genom Järfällas natur och låt dig fångas i vattumannens stormvind!

Tipset: Fundera över vad som är viktigast i ditt liv. Du kan inte göra allt på samma gång, dygnet har trots allt bara 24 timmar. Prioritera med omsorg om dig själv och dina nära och kära!

Kräftan (21 juni – 22 juli)

Pengarna: Luta dig tillbaka och skörda frukten av ditt hårda arbete. Du kommer att få det mesta, livet är mer än din karriär. Och du vet aldrig vem du kan möta under en kafferast eller på lunchrushen i Jakobsbergs centrum… 

Kärleken: Ut med det gamla, in med det nya. Kära kräfta, skriv inte till ditt ex, det är ett ex av en anledning! En ny flamma är på väg in i ditt liv. Även om den inte blir långvarig så kommer det att bli intensivt och roligt! Spänn fast dig och njut av åkturen. 

Tipset: Du kommer må bra av något nytt! Använd den där tröjan du har gått och funderat på. Gör det, nu är det dags!

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Pengarna: Du kommer att leva ett långt liv, låt plånboken också göra det! Visst är det roligt att unna sig, särskilt när det finns så mycket roligt att fira i ditt liv. Men det är tuffa tider nu, se till att spara för framtiden också. Kanske ska du ta en långpromenad längs Görväln istället för en shoppingrunda i Barkarby?

Kärleken: En lugn period är på ingång, det kan vara en relation som har blivit stabil eller någonting som odramatiskt tagit slut. Men misströsta inte. Njut av lugnet så länge det varar, är allt vi kan säga…

Tipset: Din tid som slöfock är förbi, nu är det dags att börja träna igen! Endorfinerna lindrar inte bara din stress, de ger dig också glädje och energi för att njuta mer av livet. Järfälla har ett stort utbud av gym och motionsspår, såväl inne som ute.

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Pengarna: Det är fint att du vill dela med dig, men tänk på att pengarna ska räcka för dig också. Våga unna dig själv i helgen, istället för att alltid bjuda andra. Kanske en dag på spa eller bland Barkarbys många butiker?

Kärleken: Jungfru, jungfru kär! När du speglar dig i en annan jungfru kan du hitta din själsfrände. Kom bara ihåg att värma upp och stretcha innan och efter helgens aktiviteter, så du inte får bestående men av era passionerade kärleksakter.

Tipset: Stå på dig. Det finns alltför många människor som vill trycka ner snälla jungfrur. Men de ska inte ta upp din energi, tro på dig själv och kör ditt eget race!

Vågen (23 september – 22 oktober)

Pengarna: Visst är det roligt att spendera – men om du inte är varsam kan allt gå förlorat. I helgen är det inte läge att göra stora investeringar eller låna ut pengar. Du kan bli lurad!

Kärleken: Känn inga begränsningar, ta för dig! I Järfälla finns lite av varje och alla skulle de må bra av din energi. Din vilja att väga fördelar och nackdelar gynnar dig ibland, men släpp det i helgen. En vädur väntar på dig!

Tipset: Vad de än säger så gillar alla skvaller! Kanske har du några hemligheter att dela med dig av? Järfälla behöver en egen gossip girl – det är nog du! Dramatiken verkar kretsa kring dig i helgen.

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

Pengarna: Det vänder snart! Tro det eller ej, det värsta är över och ljusare tider väntar. Pengar är på väg, de tog bara en liten omväg. Nu är det slut på oväntade utgifter och dags att börja pumpa på inkomstens källa. 

Kärleken: Lika barn leka bäst? Är det trygghet du söker passar en annan skorpion väl. I era djupsinniga analyser kan ni finna både samförstånd och romans. Akta er bara för bekvämlighetsfällan. Ibland kan det vara bra för gnistan att ge sig ut på äventyr, och inte bara sitta i djupa samtal.

Tipset: Andas, gå ut i något av Järfällas skogspartier, hitta närmaste tall och sitt där och snacka ett tag. Du vet aldrig hur bra svar träd kan ge, det gäller bara att lyssna…

Bilder: Pixabay

Text: Mira Åslin
mira.aslin@jakobsbergsfolkhogskola.se

Text: Kattis Folkeson

katarina.folkesson@jakobsbergsfolkhogskola.se