EkonomiSamhälle

Enkät: Barkarby laddar upp för Black Friday

Att heldagsrean Black Friday har förlängts till en vecka, Black Week, är idag vedertaget. De flesta butiker i Barkarby handelsplats och Barkarby Gate sänker priserna inför julklappsrushen, och det märks av när kunder skyndar från bilen till de billiga varorna på en tisdagsförmiddag. Men är alla här för de lockande priserna?

Är du här för Black Friday?

Marie Lilja
Christer Johansson

Marie, 59, bosatt på Södermalm

– Ja, det kan man väl säga. Jag är här och handlar julklappar, och jag har väntat till rean.

Christer, 59, bosatt på Södermalm

– Nej jag är egentligen här för en affärslunch, men jag kommer passa på att handla när jag är här. Jag kan inte påstå att jag är här för Black Friday, men jag ska nog köpa ett par friluftsbrallor, och kanske en rolig fleece.

Felicia Aaröe & Helena Aaröe
Majah Danho

Felicia, 20, och Helena, 51, bosatta i Viksjö

– Inte idag, men vi planerar att handla i veckan. Felicia behöver en ny bärbar dator, och så finns det saker vi tänkt köpa men som vi väntat med till rean.

Majah, 68, bosatt i Barkarby

– Ja visst, naturligtvis. Det senaste året har varit ekonomiskt jobbigt för många, därför är det bra med billigare priser.

Text och bild: Ylva Wennerström
ylva.wennerström@jakobsbergsfolkhogskola.se