NyheterSenasteSport

Magnus Jönsson vann SM i bänkpress

Magnus Jönsson, 18, från Järfälla Atletklubb vann i helgen SM i utrustad bänkpress i Vedum.

Vad innebär utrustad bänkpress?

Jag har vissa skydd som till exempel en stretchtröja och knälindor som jag drar åt så bena blir blå. Utrustningen gör att jag kan lyfta tyngre än vid klassisk bänkpress.

Hur kände du när du vann?

– Jag skrek av ren glädje och sen brast jag ut i gråt. 162,5 kg som jag lyfte är mitt personliga rekord.

 

Har du medaljen här så du kan visa?

– Nej, den lämnade jag hos min morfar Göran, han är så stolt. Men morfar är lite dement och trodde medaljen var gjord i äkta guld, så nu är den gömd någonstans och han har glömt var.

Hur tränar du för att lyfta så tungt?

– Jag skulle kunna berätta om en miljon övningar för att bli starkare, men det handlar bland annat om att först bygga volym och sen utveckla styrka.

Hur kom det sig att du började med tyngdlyftning?

– Jag såg Magnus Samuelsson på tv i “Världens starkaste man”. Han heter ju också Magnus, tänkte jag som femtonåring och sedan dess har jag velat bli världens starkaste. Jag satte också upp en bild på Arnold Schwarzenegger i taket över sängen. Den sitter faktiskt kvar fortfarande.

Vad vill du göra i framtiden?

– Tyvärr går det inte att livnära sig på bänkpress men jag tar studenten nästa år och sen vill jag gå en jägarutbildning inom militären. Därefter är målet att utbilda mig till psykolog. Det har jag velat bli sedan jag var 11 år, för jag har alltid haft en passion att hjälpa andra.

 

Text: Felix Jörnén

felix.jornen@jakobsbergsfolkhogskola.se

Foto: Inez Åkerbäck

inez.akerback@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar