NyheterSenasteSport

Kallhälls FF satsar på damfotboll

I oktober startade Kallhälls FF upp ett damlag inför säsongen 2021. Förhoppningen är att ge de yngre tjejerna en chans att spela i A-laget.

Kallhälls FF är en ideell fotbollsförening med cirka 850 aktiva medlemmar. Det är en breddförening med fokus på glädje och gemenskap före sportsliga framgångar.

– Vårt mål är att etablera ett damlag i Kallhälls FF för att våra ungdomar ska ha något att se fram emot när de blir äldre, säger Patrik Olsson, föreningskonsulent i Kallhälls FF.

Klubben har inte haft ett damlag på åtta år, då laget lades ned i brist på spelare. I höstas beslutade föreningen tillsammans med några återvändande spelare att starta upp ett damlag och ett lag för damjuniorer födda 06/07 eftersom de såg att det fanns ett stort intresse.

– Hade vi inte fått igång damlaget i år så hade vi inte haft några damjuniorer, för då hade de gått över till en annan förening. Så det är en solskenshistoria.

På grund av Covid-19-restriktionerna så har laget varken spelat matcher eller tränat än. De håller kontakten genom digitala möten.

Damlaget har för närvarande 27 spelare och kommer att börja spela i division 5 säsongen 2021, om coronarestriktionerna lättar. Syftet med damlaget är inte att snabbt klättra i seriesystemet, utan handlar mer om att ha roligt. Men Patrik Olsson tror ändå på vinst i division 5.

– Det är inte klubbens stora mål. Personligen hoppas jag att vi vinner, vi har en bra spelartrupp.

Olle Strandberg
olle.strandberg@jakobsbergsfolkhogskola.se
Foto:
Esaias Lundgren