LedareSenaste

Tack för ert engagemang, Järfällabor

Varför hugger kommunen egentligen ner massor av träd? Vad händer med byggnadsplanerna i Viksjö? Och hur ska det gå med Jakobsbergs centrum? I veckans tidning står Järfällabornas engagemang i fokus och tipsen har strömmat in till redaktionen.

I december skrev dåvarande chefredaktörerna för Järfälla i Fokus Lina Andersson och Lisa Barkholt Nord att tidningsredaktionen ville leverera spännande läsning om aktuella ämnen som berör alla Järfällabor. Att lokaljournalistiken är viktig, det kan vi skriva under på.
Inför detta nummer frågade vi därför er läsare om tips kring vad ni vill läsa om, och fick ett tydligt bevis på ert gedigna intresse för det lokala.

Just ert engagemang är något ni kommer kunna läsa mer om i flera av våra artiklar. I veckans upplaga av Järfälla i Fokus höjer lokala personer rösten om allt från de slopade planerna för sportfältet till volontärarbete för de äldre. En grupp som varit mer begränsad än andra det senaste året på grund av pandemin, men nu verkar ha fullt upp. Sannerligen ett ljus i pandemitunneln.

Vi journaliststudenter har gjort vårt bästa för att fylla detta nummer med både senaste nytt och annat smått och gott på ett nyanserat sätt. För oss är det viktigt att leverera journalistik av högsta kvalitet, något vi tror behövs i dagens samhälle för att bidra till ett konstruktivt debattklimat.

Trots morgonens snöyra går vi mot sommar och ljusare tider då allt fler erbjuds möjlighet att vaccinera sig och dessutom är det ramadan. En glädjens tid för många trots att firandet inte kan se ut som vanligt.

Som ett led i att öka vår tillgänglighet för er läsare har vi nu även skaffat en Facebook-sida till Järfälla i Fokus. Där välkomnar vi varmt att ni fortsätter dela era bästa tips inför kommande publiceringar. På detta vis kan vi tillsammans stärka framtiden för kommunen och vi på redaktionen fortsätta ta vara på det engagemang vi har fått ta del av!

Sist men inte minst bjuder vi även på aktivitetstips inför sommaren och en mycket hoppfull uppgift för er naturintresserade Järfällabor.
Trevlig läsning.

Chefredaktörerna
Alfred Olsson
alfred.olsson@jakobsbergsfolkhogskola.se
Caroline Svensson
caroline.svensson@jakobsbergsfolkhogskola.se