FamiljNyheterPolitik

Ungdomar i Järfälla reser gratis med SL hela sommaren

Sommarlovskortet är tillbaka. För första gången sedan 2018 får nu skolungdomar födda mellan 2004 och 2010 åka gratis med SL under hela sommarlovet.

Region Stockholm meddelade i början av veckan att de återinför det så kallade Sommarlovskortet. Kortet ger stockholmsungdomarna fria resor med SL under sommaren och syftet är att locka tillbaka unga till lokaltrafiken efter pandemin.

– Ungdomarna har ju uppmanats att undvika kollektivtrafiken. Det här signalerar en nystart och vi hoppas kunna grunda goda vanor hos dem, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande från Region Stockholm.

Gratis sommarlovskort infördes första gången 2018 av S och V men togs bort året efter av det då borgerliga styret. Nu återkommer det alltså på initiativ av den blågröna koalitionen i Stockholm.

SL-korten kommer att skickas ut med post till de cirka 160 00 unga som berörs och är folkbokförda inom Region Stockholms område. Det nya sommarlovskortet kommer att gälla mellan 1 juni och 31 augusti.

John Pira

john.pira@jakobsbergsfolkhogskola.se