LedareSenaste

Vinterns i Fokus är äntligen här

Varför har Järfälla Stockholms näst lägsta vaccinationsgrad för äldre? Hur kan dyslexi uttryckas i konst och hur blev den historiska säsongen för FC Järfälla? I veckans nummer av Järfälla i Fokus tittar vi närmare på vad som händer just nu i kommunen. Följ med på en vecka i fullt fokus.

Under årets kallaste vecka i Stockholm påbörjade journalistklassen på Jakobsbergs Folkhögskola sitt första nummer av lokaltidningen Järfälla i Fokus.

Måndag morgon den 6 december var förväntningarna skyhöga. Klockan slog 11 men arbetsbänkarna i Röda längan stod fortfarande tomma. Tågkaos. Till slut anlände klassen till skolan. Redaktionerna började spåna, researcha och ringa runt.

Tisdagen var den vackraste dagen på länge. Luften glittrade i solen. Morgonen började med att våra reportrar Tara Rezai Lindorm och Lou Mikko besökte djuren på 4H-gården i Kallhäll. Där fick de träffa geten Dante och andra lurviga vänner.

På onsdagen intervjuade Kalle Thulin lokalborna nere i Jakobsberg om centrumets julbelysning. Konststudenterna på Jakobsbergs Folkhögskola hade vernissage och självklart var kulturredaktör Ellinore Levinsson på plats.

Jakobsbergs Folkhögskola. Foto: Clara Wanders

Nu är torsdagen äntligen här och idag presenterar vi det innehåll vi skapat under veckan. Våra läsare kan ta del av det här på hemsidan, men vi rekommenderar även ett besök på vårt instagramkonto @jfifokus.

Vi har under veckan trotsat kylan och kastat oss ut. Det har varit frusna händer runt kameror, snor som blir till is i näsan och blixthalka under våra dåligt vinteranpassade skor. Här kommer resultatet. Vi önskar er en trevlig läsning, och en riktigt god jul.

/ Hanna Lindström och Clara Wanders, chefredaktörer

Hanna Lindström

hanna.lindstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Clara Wanders

clara.wanders@jakobsbergsfolkhogskola.se