FamiljSport

Alexandra Durlings guldsaga fortsätter

SM-guld i våras och VM-guld i söndags. Det gångna året har varit oerhört framgångsrikt för Alexandra Durling, 25, från Järfälla.

Alexandra Durling är just nu inne på sin fjärde säsong i Täby FC. Innebandykarriären började dock ganska sent i Bele Barkarby.

– Jag var väl 12-13 år när F94-laget var i behov av en målvakt. Jag kände några av tjejerna i laget eftersom vi gick i samma klass och jag slussades in.

Karriären gick sedan vidare via Hässelby, Djurgården och Hammarby innan hon inför säsongen 16/17 skrev på för Täby FC. Där har hon etablerat sig på allvar och var med och spelade hem SM-guldet förra säsongen. Prestationerna belönades med landslagsuttagning i våras och i söndags var 25-åringen med och vann VM-guld.

– Det har varit ett fantastiskt år. Många av drömmarna jag hade när jag började spela har slagit in.

VM-guldet satt dock långt inne. Sverige fick bland annat två mål bortdömda och Schweiz kvitterade till 2-2 med bara några få sekunder kvar vilket tog matchen till förlängning.

– Det var frustrerande när målen blev bortdömda och det var kanske inte domarnas bästa insats. Samtidigt var det bara att fortsätta för det kändes som att vi hade många målchanser. Vi fick ladda om och en minut in i förlängningen avgjorde Johanna Hultgren.

För Alexandra Durling har familjen varit extremt viktig och hon hyllar sina föräldrar.

Alexandra Durling beskriver känslan som euforisk när hon såg bollen gå in och firandet höll på långt in på småtimmarna.

– Vi firade med fest i Schweiz. Bussen till flygplatsen gick dock klockan 05:00 på morgonen så de flesta dygnade. Det gäller att passa på när man har något att fira.

2019 har alltså varit ett kanonår för 25-åringen från Järfälla. Några som har spelat en viktig roll i hennes framgångar är föräldrarna.

– De bör hyllas. De har peppat mig när jag har tvivlat och velat lägga av. Att jag har kommit hit är till stor del tack vare dem.

Vad som sker nästa säsong återstår att se då kontraktet med Täby går ut.

– Jag trivs väldigt bra i Täby och har min familj i Järfälla. Vi får se vad som händer.

Foto: Bild på Alexandra Durling: Björn Alexanderson, Björn Sportphoto Sweden

Lämna ett svar