FamiljKultur

Jimmie Alebarks rockengagemang gör succé i Musikhjälpen

Öregrunds Hårdrocksklubb arrangerade för fjärde året i rad en insamlingsbössa för Musikhjälpen. Idén till bössan står Järfällabon Jimmie Alebark för.

Varför engagerade ni er i Musikhjälpen?
Det är den bästa veckan på hela året. Alla årens teman är både intressanta och viktiga. Vi var med första gången för fyra år sedan, och har haft en bössa varje år sedan dess. Jag startade årets bössa, som samlade in 12 728 kronor! Det blev klubbens största insamling för Musikhjälpen hittills. Klubbens medlemmar tycker att är kanon att det blev så stort för oss i år.

Hur lyckades ni samla in pengarna?
Vi var motiverade att slå vårt tidigare rekord på 3900 kr. Vi arrangerade utlottningar för våra medlemmar med bandtröjor och hårdrockstidningar. Ju mer man bidrog till insamlingen desto fler namnlappar fick man i hatten vi lottade från. I lördags ordnade vi ett evenamang på klubben, som vi också sände live på vår Facebooksida, där vi lottade ut priserna.

Förra året blev ni uppringda från Musikhjälpenburen, vad hände då?
De brukar ha en hårdrockstimme i buren. De hade väl varit inne och letat bland bössorna och hittat vår. Det var nervöst men kul när de ringde mig. De frågade mest om vår klubb och hur den fungerar.

Kommer ni att fortsätta med bössan kommande år?
Det kommer vi absolut att göra!

Text: Moa Nielsen Edstam
moa.nielsen.edstam@jakobsbergsfolkhogskola.se
Foto: Privat

Lämna ett svar