SamhälleSenasteSportTräning och hälsa

Nya innebandyklubbens namn

Järfälla IBK Spiders och Bele Barkarby IF IBF bildar en gemensam innebandyförening till sommaren. Det rapporterade Järfälla i fokus förra veckan. Nu har det nya namnet bestämts.

Vi vill markera att det här är något helt nytt, säger Daniel Norman, vice ordförande i Järfälla IBK.

I slutet av mars röstade majoriteten i både Järfälla Spiders och Bele Barkarby för en sammanslagning av klubbarna. Under de senaste veckorna har därför en röstning om klubbens nya namn pågått. Några av alternativen var FBC Järfälla, Järfälla Bele och Stockholm Nordväst IBK. Daniel Norman är vice ordförande i Järfälla IBK. Enligt honom hölls under tisdagen ett möte där resultatet av röstningen redovisades.

– Vi gick igenom resultatet och där var det ju så att Järfälla Bele IBF eller IBK fick flest röster. Och då kanske förkortningen blir JB.

Resultatet ska nu skickas in till Riksidrottsförbundet och godkännas. Namnet måste bli godkänt innan den första juni då det är dags för årsmötet. Spelarna har ännu inte fått veta resultatet men Daniel Norman säger att det finns stor förståelse från spelarna och han tror att responsen överlag kommer att vara positiv.

– Man kan inte blidka alla men majoriteten kommer köpa det och tycka att det är ett bra namn. Vi stänger ju inte dörrarna för att kunna ändra namn i framtiden. 

Förutom namnbyte behövs även nya kläder och ett nytt klubbmärke tas fram. Daniel Norman säger att de förmodligen kommer behålla de svarta shorts och strumpor de redan har i dagsläget för att hålla nere kostnaderna för medlemmarna. På mötet under tisdagen konstaterades dock klart att de kommer frångå sina gamla färger och varken behålla de röda eller svarta matchtröjorna.

– Vi pratade däremot om en lila, rosa eller en lite mörkare grön färg i kommunens anda.

När det gäller klubbmärket är de enligt Daniel Norman överens om att ta in en designer eller en byrå som designar det nya märket. För närvarande har Bele Barkarby IF IBF en guldkrans som klubbmärke och Järfälla IBK Spiders en spindel. Daniel Norman säger att de redan har en tanke om hur de vill att det ska formas men de är ense om att ha ett proffs som tar fram det nya klubbmärket.

– Vi har ju en spindel och de har en guldkrans och det blir nog svårt att kombinera de två så det kommer bli något helt eget, framförallt för att markera att det här är något helt nytt.

Foto: Idrottsfoto.se

Aino Aspelin

aino.aspelin@jakobsbergsfolkhogskola.se