FeatureKulturSenaste

Järfällahotell bäst i Stockholm

Görvälns slott har utsetts till Stockholms bästa hotell. Få Järfällabor besöker slottet vilket är något som grundarna vill förändra inför 10-årsjubileet 2018.

Sajten Tripadvisor har utsett Görvälns slott till Stockholms bästa, och Sveriges näst bästa, hotell 2017. Sajten bygger på enskilda besökares omdömen. Inför 10-årsjubileet nästa år vill slottet satsa på att locka fler Järfällabor.

– 2018 firar vi 10-årsjubileum och det vill vi fira med Järfällaborna. Vår stora målsättning är att få fler Järfällabor att besöka vårt hotell och restaurang, säger grundaren Johan Eklund.
2008 startade Johan och Maria Eklund hotellet samt restaurang på slottet. Idag kommer cirka 95 procent av gästerna från andra ställen än Järfälla. Johan Eklund tror att det kan bero på att det finns en mental barriär att ta sig ut till slottet – då det saknas kollektiva förbindelser.

– Vi vill vara ett hotell för alla och idag tror jag att många i Järfälla inte förknippar oss med det. Folk kanske tror att det bara är för konferensgrupper, men det vore roligt om det kom fler Järfällabor. Vi vill vara förankrade i kommunen, säger Johan Eklund.

Susanna Forsblad

Lämna ett svar