FamiljFeatureKulturNyheterSenaste

MCE goes orange – motorcykelentusiasternas vårfest

På lördag kl 19 slår Motorcykelentusiasterna – MCE i Järfälla – upp dörrarna och bjuder in till vårfest. I år har man valt att låta vårfesten ha temat Orange Day eftersom festen sammanfaller med den 25:e, ett datum i varje månad som FN har utsett som den internationella dagen mot våld mot kvinnor (etablerat 1999). Det var 2018 som en motorcykelkortege anordnades över hela landet till förmån för Orange Day. Ur detta evenemang föddes idén att ha samma tema för järfällaklubbens vårfest, dit alla är välkomna.

Jonas Eriksson, klubbens informationsansvarige, berättar mer om festen och om klubben.

– Det blir dans, karaoke, grillat, öl, bonfire och självklart orange:a drinkar!

– Vi är alltid öppna för nya medlemmar, man behöver inte ens ha en egen motorcykel för att bli medlem. Det räcker med ett intresse för motorcyklar. Han betonar att de flesta som är engagerade i motorcykellivet är “helt vanliga revisorer” och andra vanliga yrken.

Jonas Eriksson

– Det fina är att vi alla klär oss lika när vi åker – då ser vi alla likadana ut, alla är fula i håret och alla luktar bensin. Vi umgås över generationsgränserna och alla behandlar varandra lika avslutar Jonas, som själv kör en YAMAHA FZ8-N.

Text: Ursula Rundin

Bild: Jonas Eriksson

ursula.rundin@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar