KulturSenaste

Mormors vardagsrum i Jakobsberg blev musikstudio – nu är Alex Shield aktuell som låtskrivare i Melodifestivalen

När mormor flyttade till äldreboende gjorde låtskrivaren Alex Shield, 33 om vardagsrummet till studio och replokal. Nu är han aktuell som en av upphovsmännen bakom Mariettes bidrag i ”Melodifestivalen 2020”.

För sju år sedan flyttade låtskrivaren Alex Shield in i sin mormors gamla lägenhet på Folkungavägen i Jakobsberg efter att hon flyttat till äldreboendet Flottiljen. Här lät han den musikaliska kreativiteten flöda och gjorde mormors vardagsrum till studio och replokal.

– Jag både skrev, spelade in låtar och sov i det där vardagsrummet. Där skrev jag också mina första riktiga låtar som jag sedan pitchade för skivbolag.

Alex Shield var frekvent besökare på äldreboendet och spelade gitarr för både mormor och de andra boende. Vid ett tillfälle blev det till och med en mini-konsert som han fick betalt för att göra. Det var då han förstod att han kunde tjäna extra pengar genom att spela på äldreboenden.

– Jag tror jag spelade på varenda äldreboende i hela Järfälla under tiden jag bodde i Jakan.

Nu är Alex Shield aktuell som låtskrivare i Melodifestivalen 2020. Han blev tidigare i år personligen handplockad av artisten Mariette för att skriva en låt till Melodifestivalen. Tillsammans med Tomas G:son och Cassandra Ströberg skapade han låten ”Shout it Out”. Han beskriver den själv som en stark upptempo låt och en ordentlig urladdning som gör att man hajar till.

– Det är en kanonlåt för hennes röst. Mariette är en grym artist och jag tror absolut hon kommer få det här att flyga.

Till vardags är Alex Shield etablerad låtskrivare och producent till andra artister och ligger bakom hits som ”Säga mig” med Linnéa Henriksson och ”Den som e den” med Molly Sandén. Melodifestivalen är ett sidospår men Alex tvekade inte att tacka ja när chansen kom.

– Det är inte svårt att skriva och släppa låtar men det är svårt att få dem att spelas och rulla på listorna. När Mariettes team hörde av sig tog jag chansen.

Text: Fredrik Hilmered
Foto: Privat
fredrik.hilmered@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar