KulturNöjeNyheterReportageTeater

Musikteater om människans relation till jorden 

Allvar och humor i aktuella klimatfrågor. Fredag den 28 april har föreställningen “…brusa alltjämt…” premiär på Gamla folkets hus, i Kallhälls villastad. Förhoppningen är att fördjupa intresset för människan och klimatet.

Teodok är den enda verksamma teaterföreningen som finns kvar i Järfälla. Föreningen har funnits sedan 80-talet, på den tiden fanns det totalt tre föreningar i Järfälla. Idag håller de hus i Kallhäll, och på fredagen den 28 april är det dags för premiär av deras föreställning “…brusa alltjämt…”, med manus och regi av Pelle Wängborg Baker. 

Temat för föreställningen är människan och dess relation till klimatet. Frågorna man ställer sig är:  Hur förhåller sig individen till att klimatet förändras? Vilka känslor uppstår i samband med klimatförändringar? Och hur påverkas vi – och våra barnbarn – av förändringarna? 

– Man kommer att bli både underhållen och rörd. Det blir en känslomässig resa där vi växlar mellan allvar, humor och den vackra musiken, för att det ska bli lättare att ta till sig av informationen och budskapet! säger Pelle Wängborg Baker. 

Vad har ni för målgrupp?

– Dels folk som känner att de har ett tidigare engagemang i klimatfrågan, och dels de som vill lära sig mer. Det är också ett forum för de som vill diskutera sina känslor kring det som händer. En stor del av föreställningen fokuserar ändå på individens sätt att förhålla sig till att klimatet förändras, svarar Pelle. 

Repetition av Brusa alltjämt 2023-03-12.

Föreställningen är uppdelad i två akter, totalt två timmar lång med en liten paus emellan. Livemusiken består av 24 sångare, och 6 stycken instrument; klaviatur, trummor, elgitarr, akustisk gitarr, elbas och dragspel. Sammanlagt blir det 7 föreställningar med insläpp på 100 personer i publiken. Lördagens föreställning har redan sålt slut. Fredagens premiär startar klockan 19:00. 

Biljetter hittar du på www.kulturbiljetter.se, och kostar mellan 120-175 kronor styck.

Foto: Hans Sohlström

Moa-Alice Jannes

moa-alicejannes@jakobsbergsfolkhogskola.se