FamiljNyheterSamhälleSenaste

Sexåriga Emma skänker julklappar till Kvinnojouren i Järfälla

Sexåriga Emma Kojonen från Jakobsberg har rensat bland sina gamla leksaker. Nu skänker hon dem som julklappar till Kvinnojouren i Järfälla.

Emma Kojonen, 6 år ifrån Jakobsberg har slagit in nästan trettio julklappar som hon vill skänka till andra barn som inte får några julklappar. Idag, torsdag lämnar hon tillsammans med mamma Riina Kojonen över julklapparna till Kvinnojouren i Järfälla.

För Riina Kojonen, 34 år har det alltid varit viktigt att prata om att alla barn inte har det lika bra. Det har satt igång tankar hos både Emma och hennes yngre bror och att skänka gamla leksaker var Emmas egna idé.

– Det känns bra att ge bort julklappar. Jag tror att de andra barnen blir glada. Jag vill sprida glädje, säger Emma.

Familjen hoppas att fler kan inspireras och kommer att göra det här till en tradition.

– Det är en så enkel sak att göra för att ge något till någon annan. Det som är gammalt för oss kan ju vara helt nytt för någon annan, säger Riina Kojonen. Det känns extra speciellt när vi också vet specifikt vart gåvorna hamnar jämfört med när man lämnar till second hand eller säljer på loppis.

Efter att ha postat ett inlägg i sociala medier har Emma och Riina Kojonen fått enorm respons med många positiva och värmande kommentarer om initiativet i juletider. Här fick de tips om att skänka gåvorna till Kvinnojouren.

– Det är fantastiskt med alla fina kommentarer! Det behövs mer positivitet i samhället idag och jag tror det är därför så många har reagerat, säger Riina Kojonen.

För Kvinnojouren i Järfälla är sådana här initiativ väldigt viktiga. Ofta kommer gåvor i form av pengar eller leksaker från arbetsplatser där det gjorts insamlingar bland de anställda men att de kommer från ett barn är ovanligare.

– När det är ett barn i den här åldern som vill ge till andra barn känns det självklart lite extra. Ett fantastiskt fint initiativ som vi är otroligt tacksamma för, säger Susie vid Kvinnojouren i Järfälla.

Text och foto: Fredrik Hilmered
fredrik.hilmered@jakobsbergsfolkhogskola.se

 

Lämna ett svar