KulturNöjeSenaste

Ska Israel medverka i Eurovision? – Tre järfällabor tycker till

Järfälla i Fokus har tagit tempen på stan inför den kommande musikfesten.

Israel står anklagat för folkrättsbrott och det finns även skäl att anta att landet begår folkmord i Gaza. Detta har skapat en diskussion kring landets deltagande i årets Eurovision. Men åsikterna går isär. En del älskar Eurovision och många väntar spänt på att se om Marcus & Martinus kommer ta hem ännu en svensk seger. Under Eurovision-veckan förväntas 20.000 personer från olika delar av Europa demonstrera mot Israels deltagande, skriver SVT. Eventet går av stapeln 7-11 maj i Malmö.

Namn: Bereket Derar
Ålder: 34

Ja, jag tycker det, Israel borde få vara med oavsett läge. Eurovision ska inte blandas med politik men självklart så stöttar jag inte vad de gör mot Palestina just nu.

Namn: Kristian Preuss
Ålder: 35

Ja, det tycker jag. Musik och krig är olika saker.

Namn: Ann Berggren
Ålder: 68

Jag är inte så intresserad av Eurovision, men jag är emot att Israel ska vara med. Men jag är inte säker, å ena sidan har inte artisterna gjort något fel, å andra sidan får Israel väldigt mycket positiv uppmärksamhet om de vinner. Jag tycker att de som har hand om säkerheten under Eurovision är modiga.

Text & Bild: Matilda Bergman
matilda.bergman@jakobsbergsfolkhogskola.se