SenasteSport

Splittrade åsikter om VM i Qatar

Årets Världsmästerskap i fotboll är omdebatterat eftersom värdnationen Qatar har fått kritik för brott mot mänskliga rättigheter. Järfälla i fokus har gett sig ut i Jakobsbergs centrum för att fråga några järfällabor om deras känslor inför att VM i herrfotboll i år arrangeras där, samt vilka dom hejar på.

  1. Påverkar det kontroversiella beslutet att göra Qatar till arrangörsland ditt intresset för VM i år? 
  2. Håller du på något annat lag, eftersom Sverige inte kvalificerat sig till turneringen?

Petrus Udesh, pensionär, Jakobsberg. 

  1. Jag kan tycka det blir lite dubbelmoral att prata om att Qatar är så dåliga. Många andra länder som arrangerat fotbolls–VM tidigare har inte alls blivit lika hårt granskade, trots att det går att ifrågasätta mycket även där. Så jag tittar absolut! 
  2. Jag gillar all sorts fotboll men föredrar teknisk, vacker fotboll som spelades mer förr. Jag har lite svårt för när det blir för fysiskt och bara massa tacklingar. Om jag ska välja något land att hålla på så blir det Brasilien, för deras sätt att spela!

Elisabeth Ström, pensionär, Jakobsberg. 

  1. Jag tycker det är fruktansvärt dåligt att det spelas i Qatar! Annars brukar jag titta på VM men nu kollar jag bara resultaten på text-tv. Det har tagit bort hela glädjen med sporten när man får höra om vad som försiggår där. Jag tycker det ska vara jämlikt mellan män och kvinnor och vill inte stötta länder som inte har samma värderingar. 
  2. Jag hejar inte på något lag, ja förutom Djurgården då såklart.

Ahmed Hajder, butiksägare, Jakobsberg. 

  1. För mig så spelar det inte så stor roll vart det spelas. Det är ingenting jag tänker på när jag tittar på matcherna. 
  2. Det är inget lag jag hejar på kanske, men jag gillar att titta på Argentina för att de spelar fint! 

Marve Ristrand Ahlner

marve.ristrand@jakobsbergsfolkhogskola.se