SenasteSport

Thomas Ahlperby om tisdagens hockeymatch: “Kollektiv kollaps” 

Efter en stark inledning med 3-0 tappade Järfälla HC matchen mot Tierps HK och förlorade till slut med 5-9. Efter förlusten var huvudtränare Thomas Ahlperby besviken, även om laget redan var klara för spel i Alltvåan inför matchen. 

  • Jag tror att fokuset kommer vara helt annorlunda när det väl gäller, men det är klart vi behöver snäppa upp spelet avsevärt framöver, säger han.
Alltvåan är den serie där de fyra bästa lagen från respektive hockeytvåaserie i Region-öst möter varandra tre gånger för att avgöra vilka som får möjlighet att kvala upp till Hockeyettan.

En bit i den andra perioden utspelade sig tunga minuter för hemmalaget. På elva minuter  släppte man in hela sex mål och det var en irriterad huvudtränare för Järfälla som efter matchen beskrev händelseförloppet. 

– Vi fullständigt vek ner oss. Det är en kollektiv kollaps. Det är klart att Tierp känner att de inte har något att förlora vid underläge 3-0, men vi ger dem fyra mål. Det är rena bjudningar och vi slutar helt att spela, menar Ahlperby.

Järfälla HC har redan kvalat in till alltvåan och Ahlperby har trots besvikelsen viss förståelse för att laget inte var lika motiverade som besökarna. 

– Det är väl sånt här som brukar kunna hända i en hockeymatch. Vi leder stort och tror att det här blir en enkel seger. Sen slappnar vi av och slutar spela, och har du väl slutat spela så är det svårt att slå om igen. I synnerhet när Tierp är piskade att vinna för att kunna nå Alltvåan. 

Lagkapten Marcus Green gjorde, trots förlusten, en bra match offensivt med ett mål och tre assist. 

– Han är vår kapten, så han är grymt viktig för oss, men det är en lagsport så det behövs en kollektiv insats för att vinna hockeymatcher.

Marcus Green själv har svårt att glädjas åt sin egen insats direkt efter matchen. 

– Jag känner alltid en bitter eftersmak när vi förlorar, även om jag känner att mitt spel klaffar just idag. Det är klart att man kan känna sig nöjd när man sammanfattar poängmässigt efter en hel säsong, men just nu känner jag bara att det suger. 

Angående lagets insats  märker Green av en oroväckande trend som smugit sig på i och med lagets framgångar. 

– Det känns som att vi har glömt bort vad som krävs för att vinna en hockeymatch. Det har hänt fler gånger nu, men tidigare har vi haft tur att vi vunnit. Det är klart att idag har Tierp maximal utdelning på de chanser de har, men vi blir alldeles för bekväma. 

Läs även: Järfälla HC kastar bort segern på elva minuter i förkrossande förlust – Järfälla i Fokus (jarfallaifokus.se)

Marve Ristrand Ahlner

marve.ristrand@jakobsbergsfolkhogskola.se