FamiljKulturMusikNöjeSenaste

Järfälla Metalfest är inställt

Vad vore väl en bal på slottet, eller en metalfest i Jakobsberg? Tolv metalband i tolv timmar utlovades på parkeringsplatsen i Jakobsbergs Centrum. Det rapporterade både Mitt I och P4 Stockholm i december. Nu är framtiden för festivalen oklar. 

En knökfull parkeringsplats med två scener, 800 besökare, tolv metalband i tolv timmar. Det var planen för Jakobsbergs centrums parkeringsplats den 28 maj 2022. Festivalen har redan skjutits upp en gång tidigare, och nu händer det igen. Järfälla Metalfest har blivit en snackis bland Järfällaborna och det har riktats sura miner mot kommunen. Det berättar Isabelle Myllyluoma, handläggare Park & Gata på Järfälla kommun. 

– Folk blev förskräckta, en stor och skranglig musikfestival, något sånt borde inte få hållas skriver de till oss, säger Isabelle Myllyluoma.

Idag, bara någon månad före den planerade festivalen, får Järfälla i Fokus beskedet om att festivalen inte kommer blir av. 

– Det tar flera månader att planera en festival, så på grund av omikron och det osäkra läget med restriktionerna fick vi ta beslutet att ställa in. Vi vill göra festivalen så bra som möjligt, säger arrangören Nils Gullbrandsson.

Linni Ros Sitepu

linni.sitepu@jakobsbergsfolkhogskola.se