SenasteSportTräning och hälsa

Ny sporthall i Bas Barkarby till hösten

Järfälla Kommuns sporthallar kommer få ett tillskott. I höst öppnar en ny sporthall i Bas Barkarby. Kommunens fritidschef berättar om hur de arbetar för att få invånarna mer aktiva. 

Det är vi ensamma i Sverige att jobba med.

En ny sporthall öppnar i Bas Barkarby i höst, meddelar Järfälla Kommun. Hallen är 40 x 20 meter och är därmed en fullstor handbollsplan. Det finns plats för 400 personer i publiken tack vare läktare på båda långsidor och en av kortsidorna. 

Hallen kommer främst användas till basket- och innebandyföreningars matchverksamhet, samt vara Järfälla Gymnasiums idrottssal dagtid. 

– Kommunen växer, framför allt Barkarby och Veddesta-området. I samband med det behöver vi öka antalet idrottsanläggningar, säger Roger Vintemar, fritidschef på Järfälla Kommun. 

Roger Vintemar vittnar om att arbetet för en aktiv miljö pågår ständigt inom Järfälla kommun. Bland annat genom “Fritidschecken” som infördes förra året för att hjälpa unga mellan 7-19 år att betala för sina fritidsaktiviteter. Något som kommunen är ensamma i Sverige med att ha infört. 

– Vi kommer bygga om gamla simhallen till en yta förmodligen för bollsport, svarar Roger Vintemar på frågan om det planeras nya sporthallar i kommunen. 

Bokningen för Bas Barkarbys sporthall är öppen för föreningar, företag, organisationer och privatpersoner och kommer ske på jarfalla.se från och med augusti.

Clara Nyblom Hardie

clara.hardie@jakobsbergsfolkhogskola.se

Hanna Lindström

hanna.lindstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se