LedareSenaste

Välkommen till Järfälla i Fokus – lokaljournalistik som behövs

Under veckan skedde en skottlossning i Jakobsberg. Hur påverkar denna omskakande händelse invånarna? Vilka åtgärder behövs för att säkerställa tryggheten?

Dessutom närmar sig en ovanlig jul med stormsteg. Vilka konsekvenser får stundande högtid – parallellt med pågående pandemi – för mäns våld mot kvinnor? För hemlösheten? 

Vi journaliststudenter på Jakobsbergs folkhögskola riktar den här veckan åter ljuset mot Järfällas senaste nytt. Våra reportrar har varit på plats på kvinnojouren och härbärget i Järfälla, där de får ta del av verksamheternas utmaningar denna vinter.

Men allt är sannerligen inte mörker, trots julhysteri och coronapandemi är Järfälla i farten. Snart startar Sveriges första hockeylag för synskadade, vilket Järfälla i Fokus är först med att berätta om. Vi har besökt Järfällas juligaste trädgård, som lyser upp i mörkret. Och på IKEA tar de anställda saken i egna händer och hotar med strejk. 

Vår tidningsredaktion ger er spännande läsning om aktuella ämnen som berör alla Järfällabor. För lokaljournalistik är viktigt. Med kunskap om närområdet tror vi att det medborgerliga engagemanget ökar, liksom gemenskapen oss emellan. Vi bevakar Järfälla för att det behövs. 

Chefredaktörer
Lina Andersson
linaandersson@jakobsbergsfolkhogskola.se
Lisa Barkholt Nord
lisa.nord@jakobsbergsfolkhogskola.se