FamiljFotoMatRecension

Årets glasstest – varning för ”brain-freeze”

Våren är äntligen här och vad vore väl soliga dagar utan en glass i handen. Järfälla i Fokus testpanel har provat sig igenom några av årets nykomlingar i glassbeståndet.

Magnum Almond Remix

GB om glassen: “​​Krämig rostad mandelglass, med virvlar av sammetslen vaniljglass doppad i två lager av Magnum-choklad. Först doppad i vit choklad med knapriga mandelbitar och sen halvt doppad i mjölkchoklad”

Testpanelens kommentar: “Lyxigare och rikare i smaken än originalet Magnum Almond. Mycket pistagesmak, skulle passa med en avec! Men om du är sugen på en klassisk mandelglassupplevelse blir du kanske besviken”.

Betyg: 4/5

Cornetto Soft Cookie & Chocolate

GB om glassen: “​​Nya Cornetto Soft Cookie & Chocolate är underbart mjuk och frasig på en och samma gång! Choklad- och vaniljglass, mjuka kakaoöverdragna kakor och chokladsås i den härligt krispiga Cornetto-struten som du så väl känner till.”

Testpanelens kommentar: “Jag har lite svårt med “soft-konceptet” i helhet. Det är någonting som blir konstigt när man försöker göra en glass som är väldigt kall, till en mjukglass. Smaken är lite vaniljsåsig. Den hade vunnit på att ha ännu mer kakbitar för omväxlingens skull”.

Betyg: 3/5

Salty Licorice

GB om glassen: “Till lakritsälskaren! Glasstrut med krämig vaniljglass fylld med saltlakritsbitar, doppad i läcker saltlakritsöverdrag.”

Testpanelens kommentar: “Glassen smakar som en klassisk lakritspuck, fast i våffla. God, tydlig saltlakritssmak. Hoppas att den är här för att stanna och fylla hålrummet i lakritsglassutbudet.”

Betyg: 4/5

Ben & Jerry’s Salted Caramel Brownie Peace Pop

Ben & Jerry’s om glassen: Gräddglass, chokladbitar, brownie-fyllning och salt kolaöverdrag. Ta med dig din kärlek till saltkola, brownies och glass vart du än ska.”

Testpanelens kommentar: “Ett salt, gyllene skal. Därefter en lyxig lagom balanserad karamellsmak. Konceptet saltkola är något urvattnat nu, men den här glassen känns ändå inte överflödig. Chokladsåsen i vaniljfyllningen bryter av och storleken på glassen bär åt det mindre hållet, vilket är perfekt om man lätt blir mätt på glass.”

Betyg: 4/5

Duo Sandwich Milk chocolate and Pear:

GB om glassen: “Det bästa av två världar – krämig glass med päronsmak kombinerat med utsökt mjölkchokladglass med chokladbitar mellan de ikoniska chokladkexen. Perfekt som eftermiddagsfika!”

Testpanelens kommentar: “Gammal klassiker i ny tappning, men varken päron- eller chokladsmaken sticker ut särskilt mycket. Varför laga något som inte var trasigt?”

Betyg: 2/5

Testpanelen bestod av:
John Pira, Olivia Bengtsson, Hanna Lindström, Clara Wanders och Tara Rezai Lindorm

Clara Wanders

clara.wanders@jakobsbergsfolkhogskola.se