FeatureNyheterSenaste

Chefredaktören har ordet

Finalen av Veckans i Fokus är avklarad. Terminen är över och vi är klara med första halvleken av journalistutbildningen. Skulle vi tala vi i Vasaloppstermer är vi i just nu i Evertsberg och har 45 kilometer kvar till målet.

Ett vasalopp kan vara fantastiskt, tungt och jobbigt vare sig du är elit eller motionär. Hösten har ibland varit som 90 kilometer mellan Sälen och Mora. Det har funnits både toppar och dalar. Oavsett vad så har den här klassen ställt upp för varandra och servat med blåbärssoppa i uppförsbackar. Vi har sett våra olikheter, talanger och omfamnat dem. Vi har tagit del av våra kompetenser och hjälpt varandra när vi spårat ur.
Nathan Heller skriver i tidskriften New Yorker att skribenter presterar bäst när de är vilsna och kastar oss ut i nya miljöer och sammanhang. Just det har vi gjort denna termin. Kastat oss ut i det okända. Träffat människor som vi aldrig annars skulle ha mött. Sista numret av Veckans i Fokus innehåller vildsvin och en bortkommen varg, dessutom tips på hur du fixar ett grönt julbord. Nu väntar välbehövligt lov och därefter fortsätter resan mot en spännande och osäker bransch.

Tummen upp: Alla fantastiska människor som jag lärt känna under första terminen

Tummen ner: Alla förbannade förkylningar som jag åkt på den här hösten.

Chefredaktör
Adam Alexander Johansson
adam.johansson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar