FamiljNyheterSenaste

#DejtaUnderCorona – Hur har ditt dejtande förändrats under coronapandemin?

Den här artikeln är en del av iFokus specialtema: @DejtaUnderCorona

Användningen av dejtingappar har ökat markant sedan covid-19 drabbade världen. iFokus tar tempen på er läsare och undrar: Hur har ditt dejtande förändrats under coronapandemin?


Foto: Privat

Patricia Arques, 27 år, går skrivkursen på Jakobsbergs folkhögskola, Stockholm

Jag och min nya kille träffades via Tinder precis innan det här drog igång. Vi hamnade i karantän tillsammans i två veckor efter att han blev sjuk en natt när jag skulle sova över. En av få gånger vi tjafsade var för att han fuskade när vi spelade UNO. Så det har under omständigheterna gått overkligt bra!


Foto: Privat

Martin Öhrström, 32 år, studerande, Hägersten

Jag raderade Tinder när corona kom eftersom jag plötsligt bara fick upp folk från andra sidan jordklotet. Skaparna ser nog pandemin som en chans för alla att prata med alla men varför ska jag matcha med någon som jag ändå aldrig kommer träffa?


Foto: Privat

Ellen Holmström, 44 år, maskör, Göteborg

Jag har lagt ner dejtandet helt. Det kan vänta! Om man rekommenderas att undvika all fysisk kontakt och tillämpa social distansering känns det helt irrationellt att träffa främmande människor och kanske dessutom utbyta bakterier och virus med den personen.


Foto: Privat

Pia Corall, 38 år och Salvador Cerda, 35 år, Enskede

Pia: Vi har jobbat hemifrån i snart nio veckor och den extra tiden vi får tillsammans i vardagen känns som en bonus. Vi kan prata av oss om saker som händer på våra jobb och går fler gemensamma hundpromenader. Det känns faktiskt på så sätt bara positivt!

Salvador: Jag håller med! Vi har haft tur att vi redan innan pandemin har kommit nära varandra genom öppna dialoger och accepterat varandra bra och dåliga sidor. Hade vi inte gjort det hade pandemins effekter varit tuffare. Då hade man inte kunnat springa undan om det blir för intensivt eller jobbigt.


Fredrik Hilmered
fredrik.hilmered@jakobsbergsfolkhogskola.se
Foto: Yogas Design on Unsplash

Lämna ett svar