SenasteSportTräning och hälsa

Ett steg närmare guldet för Filip Sandberg

På bild: Filip Sandberg Fotograf: Jörgen Bergkvist

Skellefteå vann med 2–3 på bortaplan mot Rögle i tredje SHL-finalen igår. Filip Sandberg från Barkarby tycker att det var en “skön vinst” för sitt ishockeylag – men att det kommer att bli tajt framöver.

Det blev seger för Filip Sandbergs Skellefteå AIK när tredje finalmatchen i Svenska Hockeyligan, SHL, avgjordes igår kväll. Sandberg, som kommer från Barkarby, är nöjd med lagets insats och skriver i SMS till Järfälla i Fokus direkt efter matchen:

“Väldigt skön vinst, en bra bortamatch från vår sida tycker jag. Kändes som vi spelade lite mer som vi vill göra med farten och passningsspelet.”

Efter en jämn match med 1–1 i första perioden och en mållös andra period blev det till slut 2–3 för Skellefteå, som möter Ängelholmslaget Rögle BK. Gårdagens vinst innebär att Skellefteå nu leder med en match, men de behöver vinna två till för att ta hem SM-guldet.

“Det kommer bli lika tajt som alla andra matcher har varit, gäller att vi är kyliga och vågar spela vårt spel”, skriver Filip Sandberg. “Vi utvärderar den här matchen och kollar video och ser vad vi kan göra bättre och finslipar lite.”

Nästa finalmatch spelas på lördag, 27 april.

Text: Kattis Folkeson
katarina.folkesson@jakobsbergsfolkhogskola.se