SportTräning och hälsa

Hallbrist hindrar satsning på flickhockey

Järfälla HC har fostrat många kända manliga ishockeyspelare. Men på damsidan ser det annorlunda ut. En av anledningarna är hallbristen i kommunen. Med ny hall hoppas klubben även kunna satsa på flickhockey.

Järfälla Hockey Club bildades 1976 och har fostrat flertalet kända ishockeyspelare, till exempel bröderna Niklas och Staffan Kronwall samt Mikael Tellqvist. Calle Dahlström är ett exempel på en spelare som är aktiv nu. Han var med och spelade i landslagets senaste turnering, Karjala Tournament.

Det är däremot skralare med satsningen på flickhockey. En av anledningarna är hallbristen i kommunen. Det togs ett beslut i kommunfullmäktige i juni i år om att en ny ishall ska byggas bredvid den befintliga.
– Målet är att få igång flickhockeyn i föreningen när den nya hallen står färdig. Dock vet vi inte när det blir säger Thomas Barklund, ordförande för Järfälla HC. 

Det finns dock flickor som spelar hockey i Järfälla HC men de spelar då tillsammans med killar. Klubben har bland annat fostrat Selma Tyreskog som är född 2003 och idag spelar i SDHL i Djurgården. Även Tindra Azzopardi som är född 2008, som nu spelar i SDE Hockey, är fostrad i Järfälla Hockey Club.

Foto: Beatrice Sundberg

Text och bild: Beatrice Sundberg
beatrice.sundberg@jakobsbergsfolkhogskola.se