NyheterSamhälleSenaste

”Happy ending”-förfrågningar vardag på thaimassagesalong

Massagesalongen Thai Sabai i Jakobsberg har gott om kunder, men får stå ut med ständiga förfrågningar om att utföra sexuella tjänster. Ägaren Natthaya Chotptasertkul känner sig ofta otrygg i sin egen salong.

På dörren till Thai Sabai i Jakobsberg sitter en skylt med texten “Detta är en seriös massagesalong. Vi utför inga sexuella tjänster. Förfrågningar om sådana tjänster polisanmäls”.

Skylten sitter precis vid ingång till massagesalongen.

Trots att skylten har suttit där i åtta år fortsätter förfrågningarna att komma. Ibland inne i salongen, ofta via telefon. Det är män i alla åldrar. Vissa säger att de har “ont mellan benen”, eller frågar efter en yngre massör.

– Varför ska han ha en yngre massör? Jag brukar säga att här jobbar bara kärringar, säger ägaren Natthaya Chotptasertkul.

När nya manliga kunder kommer in genom dörren blir Natthaya Chotptasertkul alltid orolig att de är ute efter något mer än behandlingarna som erbjuds. Hon kan ofta se på kunders beteende ifall de är seriösa eller inte. Varningstecken kan vara att de är ospecifika med vilken behandling de vill ha eller inte kan förklara varför de behöver massage. Ett stort orosmoment för Natthaya Chotptasertkul är att vara ensam i salongen. Ibland ringer hon till systerdottern Sirinan Sukkhum, som också jobbar på salongen, för att få sällskap.

– Det här är ett stort problem för oss som bedriver seriös thaimassage. Vi känner att vi inte blir tagna på allvar.

Tidigare i år genomförde Frälsningsarmén en undersökning i Helsingborg som visade att anställda på minst två av tre thaimassagesalonger i staden hade fått förfrågningar om att erbjuda sexuella tjänster.

Natthaya Chotptasertkul är rädd för att säga raka ”nej” till kunder som vill köpa sexuella tjänster. Istället påstår hon att salongen är fullbokad och ber kunden att återkomma. Sirinam Sukkhum stämmer in.

– Man vet inte hur de kan reagera när de blir nekade. De kanske blir våldsamma, säger hon.

Sirinan Sukkhum tror att förfrågningarna om sexuella tjänster på thaimassagesalonger beror på en felaktig bild att många thailändska kvinnor skulle sälja sex. Detta kanske är en följd av att många svenska män köper sex i Thailand, säger hon.

–Ett västerländskt spa skulle aldrig behöva sätta upp en skylt som vår.

Text och bild: Alina Weckström
alina.weckstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se
Text: Sonia Vall
sonia.vall@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar