MiljöNyheterOkategoriseradeSamhälle

Järfällaförsamling får viktigt miljöpris

2017 års miljöstipendium har gått till Järfälla församling och begravningsverksamhet. Stipendiet, som delas ut av kommunen, är ett uppmärksammande av ett miljöarbete som kommit andra till del. Ett viktigt erkännande, menar Krister Kappel, kyrkoherde i församlingen.  

Stipendiet delades ut i Kommunfullmäktige den 18 december. Med utnämningen vill kommunen uppmärksamma ett aktivt miljöarbete:

-Församlingen använder sig numera av eldrivna arbetsredskap och har ett KRAV- och Fairtrademärkt café. De är med i kommunens miljödiplomering och har redan uppnått guldnivå. Detta är några av sakerna som gör att de fått priset, säger Anneli Åstebro, miljöinspektör på Järfälla kommun som varit med och arbetat med utnämningen.

Anneli berättar också att en viktig faktor i utnämningen har varit att miljöarbetet nått ut till många:

-Det har varit olika aktörer som fått stipendiet över åren. Privatpersoner, företag och förskolor. Det gemensamma är att man jobbat aktivt med ett miljöarbete som kommit andra till del, säger Anneli Åstebro.

Krister Kappel, kyrkoherde i Järfälla kommun som var en av dem som fick ta emot priset av kommunen, menar att utnämningen betyder mycket för församlingen:

-Det är ett erkännande till alla mina medarbetare som dagligen kämpar med att försöka förbättra miljön. Vi arbetar på flera nivåer – allt ifrån hur en daglig miljörutin kan förbättras, till större investeringar i elverktyg och annat, säger Krister Kappel.

Församlingens miljöarbete fortsätter och just nu arbetar de med att få in solceller i verksamheten.

Susanna Forssblad
susanna.forssblad@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar