KulturNyheterSenaste

Järfällabon Erik ger ASAP Rocky-konserten tre stjärnor

Under onsdagskvällen spelade ASAP Rocky på Globen i Stockholm, artistens andra spelning i Sverige på mindre än ett halvår. Efter sin spelning i somras satt världsstjärnan häktad en månad i Sverige och dömdes sedan till villkorlig dom för misshandel. Gårdagens återvändarkonsert hyllas redan av kritiker. Järfällabon Erik Hellgren, 20, var på plats.

 

Erik Hellgren om konserten i Globen. Foto: Privat


Vad tyckte du om kvällens konsert?

Jag är lite tudelad. Han var otroligt bra live med både scenshowen och närvaron med publiken. Samtidigt körde han bara i ungefär en timme, vilket var för kort. Många av låtarna var samma som spelades på konserten i somras. Jag var där då också och kände igen det mesta.

Varför gick du på konserten?

ASAP Rocky är en av mina favoritartister. Jag själv och många andra fans trodde inte att han skulle återvända till Sverige efter häktningen i somras, så jag ville passa på när chansen kom.

Varför tror du att världsstjärnan återvände till Sverige efter häktningen?

Jag tror att det handlar om PR och att bygga upp de broar som brändes i och med häktningen och domen.

Vad var höjdpunkten under konserten?

Öppningen! De hade lagt ett stort skynke över scenen och när det lyftes var det en bur under som var fylld med människor i fångkläder som dansade med ASAP. Det var en riktigt bra och maffig start.

Vad ger du konserten för betyg på en skala ett till fem?

En trea. Konserten i somras ger jag en fyra.

Text: Jenny Nyman
Jenny.nyman@jakobsbergsfolkhogskola.se

Bild ASAP Rocky: Mr. iozo (Press)

Lämna ett svar