FamiljFotoJulNyheter

Juliga getter på Järfällas egna 4H-gård

Julen närmar sig med stormsteg och runt om i Järfälla syns det julpynt och hålls julmarknader. På Kallhälls 4H-gård vankas det julmys lördagen den 11 december. Järfälla i Fokus har träffat gårdspedagogen Fanny Ljunggren och tittat på förberedelserna.

Vad är det som händer på lördag?

– Det är julmys! Det kommer finnas fiskdamm, café och möjlighet att komma nära djuren. Vi kommer också ha försäljning av ljus med djurmotiv, honung från vår systergård i Bromma och mycket mer.

Afrikanska dvärggeten Dante längtar efter julen.

Roligt!

–Barnen kommer också kunna köpa ljuslyktor att pynta och det kommer att finnas en tomte att lämna önskelista till. Allt kommer att vara utomhus.

Klövsjöfåren Lux och Senna mumsar på lite hö.

Hur förbereder ni er för helgen?

– Det kommer inte bli jättestort men vi pratar med folk och kollar om de vill sälja saker. Påsk och halloween-evenemangen är det lite mer prepp inför. Vi har börjat planera påsken redan nu. Då har vi äggjakt eller påskrunda.

En av gårdens två mellerudskaniner myser i kylan.

Hur har djuren det när det är så kallt?

– Grisarna går ut och äter, sen går de in igen. Getterna brukar gå in vid lunch när det är såhär kallt. Hästarna får täcken. Men de flesta djur vi har här är lantbruksdjur, de ska klara kyla. Alla djuren har någonstans att gå in på dagarna. Vi har värmelampor och alla dörrar öppna så de kan gå in.

Shetlandsponnyn Mio i stallet.

Vad hoppas ni på?

– Vi hoppas att det kommer folk!

– Vi ses väl på lördag?

Julmyset går av stapeln lördag 11 december, mellan kl 11-14 på Kallhälls 4H-gård på Termovägen 2. Mer info hittar du här.

Text och foto: Tara Rezai Lindorm

tara.lindorm@jakobsbergsfolkhogskola.se

Ett svar på ”Juliga getter på Järfällas egna 4H-gård

Kommentarer är stängda.