FeatureNyheterSamhälleSenaste

Kidnappad hund och misshandlad ägare i Kallhäll

Someyah har precis gått av bussen tillsammans med sin hund Maleah när två kvinnor och en man överfaller dem. Someyah blir sparkad och slagen. Hennes hund kidnappas och gärningsmännen springer därifrån.
– Jag trodde aldrig att det här skulle hända mig, säger Someyah.

Det var i början av december som hunden blev kidnappad. Someyah och hennes vän satt på Jakobsbergs station och väntade på bussen till Kallhäll när två kvinnor och en man närmade sig dem.

– De kommenterade hur fin min hund var och gick sedan in på Subway. Jag kunde se dem genom glasfönstren. De pratade och tittade mot oss med jämna mellanrum, säger Someyah.

När bussen kom gick Someyah på bussen. De tre personerna som kommenterade hundens utseende satte sig också på bussen.

När de går av på Kolarängen hinner de gå drygt femtio meter innan de blev anfallna av gärningsmännen. De blir sparkade och slagna med knytnävarna.

– De höll på att slå mig medvetslös. Jag försökte ta mig upp men de tryckte ned mig på marken, säger Someyah.

Mannen tar hunden och springer därifrån. Kvinnorna blir kvar en kort stund innan de också springer sin väg. Someyah berättar vad som hände i skogen:

– Jag springer efter kvinnorna och skriker på dem hela tiden att ge tillbaka min hund. De springer in i en mörk skog, jag vet inte var jag befinner mig. Jag snubblar på marken.

Dagen efter hittades hunden av ett äldre par ungefär tre mil bort i Skokloster. Det äldre paret hade plockat upp den och lämnat henne på en camping i närheten. De som var på plats lade upp en bild i sociala medier för att hitta ägaren.

– Det känns bra att hon är tillbaka. Just nu ligger hon och sover på soffan, säger Someyah.

Efter det som hände hade Someyah adrenalin i kroppen och kände inte av smärtan. Den kom efter att hunden blivit hittad.

– Nu mår jag psykiskt och fysiskt dåligt. Jag har ont i magen och huvudet. Jag har migrän. Jag sov inte på 24 timmar första dagen. Jag kan inte tänka på någonting annat.

Text: Mathias Nunez

mathias.nunez@jakobsbergsfolkhogskola.se

Foto: Privat person

Lämna ett svar