FeatureKulturNyheterSenaste

12-åring yngst i öppen konstutställning

På baksidan av kommunhuset i Jakobsbergs centrum pågår en konstutställning. Det är föreningen Järfälla Konstforum som ställer ut verk av konstnärer i olika åldrar och med olika bakgrunder. Många av konstnärerna är unga och bor i Järfälla.  

Ashna Dawlat, 49 år, som själv är Järfällabo arrangerar en utställning för första gången i Jakobsberg. Tidigare har hon ställt ut mycket utomlands och i Husby.
– Detta är en förening för barn och ungdomar. Men utställningen är öppen för alla som vill ställa ut, så länge väggarna räcker till, säger hon.

I salen hänger tavlor i olika färger och uttryck. En konstnär har tolkat den aktuella och omtalade hashtagen metoo, en annan har gjort en tavla i olika texturer och på ett bord står en samling keramik.
Mitt i rummet sitter Narin Zarifi från Järfälla och spelar klassisk harpa. Hon är en av konstnärerna som ställer ut, och med sina tolv år är hon också den yngsta.
– Det är kul att se känslorna som alla människor visar genom tavlorna, säger hon och sveper med blicken över rummet.

Det är viktigt att inspirera ungdomar tycker Ashna Dawlat. Därför finns det workshops där de målar framför besökarna under utställningsdagarna.
– Vi vill lyfta Järfällas ungdomar. Konst hjälper människor att öppna sina sinnen och känslor, och för det som händer i livet, säger hon.

Narin Zarifi visar upp sitt verk ”Blosh” och berättar att den är inspirerad av hennes idol Billie Eilish som är en amerikansk artist.
– Jag har skickat en bild på tavlan till henne på Instagram, men jag har inte fått något svar ännu, säger Narin Zarifi.

Det föreningen vill med utställningen är att locka barn och ungdomar till att vilja bli framtidens konstnärer. Det ryktas om att förstagångsutställaren Narin Zarifi redan har en spekulant.

 

 

 

 

TEXT:
Rosanna Berg
rosanna.berg@jakobsbergsfolkhogskola.se

FOTO:
Andreas Andersson
andreas.andersson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar