NyheterSamhälleSenaste

Nu övervakas Jakobsberg med kamera

Polisen har tagit beslut om en tillfällig kameraövervakning i Jakobsberg. En övervakningskamera sitter numera i korsningen Engelbrektsvägen/Hammarvägen i Söderhöjden. 

Övervakningskameran kommer att bevaka delar av Hammarvägen, även in-och utfarten till Hammargaraget, skriver polisen i ett pressmeddelande.  

–Anledningen är att det finns en risk för allvarlig brottslighet i det här området och därför togs beslutet att sätta upp kamera just där, säger Rebecca Landberg, presstalesperson för polisen i Region Stockholm. .  

Varför just denna adress? 

–Läget är bra för att kunna uppmärksamma brottslighet. Det är mycket rörelse däromkring. 

Vad innebär tillfällig kameraövervakning? 

–Det är en så kallad rörlig kamera, till skillnad från de fasta kameror som polisen placerat ut i Stockholm, exempelvis vid Medborgarplatsen. I beslutet har vi bestämt att det ska vara kameraövervakning fram till 17 juli. Efter det gör vi en utvärdering. Det är inte omöjligt att vi väljer att fortsätta ha övervakningskamera efter juli, men det är ett beslut vi tar då. 

Rebecca Landberg vill inte svara på hur kameran ser ut då det finns olika modeller men hon bekräftar att kameran redan sitter uppe. 

Bildtext: Exempel på övervakningskamera. Källa: Via TT

Alva Jakobsson

alva.jakobsson@jakobsbergsfolkhogskola.se