SamhälleSenaste

Selfcare för distansstudenten under coronapandemin

För den mode- och utseendeintresserade så är distansstudier under en pågående pandemi inte den mest inspirerande förutsättningen för att sätta ihop den där perfekta vårlooken. Det kanske inte heller är ett tillfälle att slänga på sig Prada-pumpsen, för vi sitter ju mest hemma och pillar naveln när det inte är Google Meets-möten med klassen.
Men bara för att du i princip bara har på dig pyjamas och inte ägnar mer än en minut åt håret varje dag betyder det inte att du ska låta bli att försöka ha kul och inspireras trots situationen vi befinner oss i. Här kommer en lista på saker som kan pigga till din vardag under COVID-krisen!

Byt om varje dag.
Även om det bara är från pyjamas till mysbyxor, ett klädombyte gör att det i alla fall känns som att du gör något för att fixa till dig varje morgon.
Hudvårda som aldrig förr.
Det kan kännas som slöseri och rent ut sagt onödigt att sminka sig varje morgon, att istället ta detta sminklösa uppehåll i akt och vårda huden med ansiktsmasker, en ny ögonkräm eller scrub gör att din hy kommer glänsa som aldrig förr när du glider ur karantänen för att träffa vännerna igen.
Testa nya frisyrer.
Det finns ingen bättre tid än nu för att våga klippa lugg, eller klippa av hår i allmänhet. Testa en slickback eller se hur farligt det faktiskt är med en hemmablekning. Lagom tills du visar dig bland folk igen så har håret (typ) vuxit ut, så varför inte leva lite?
Upptäck nya klädkombinationer.
När du är stressad på morgonen är det lätt att man sätta på sig det man vet funkar. Samma jeans med samma överdel. Antingen för att det är närmast i garderoben eller för att du har haft på dig det så mycket att det känns lite som en uniform. Hemmasittandet är ett bra tillfälle att testa saker i din garderob på sätt som du inte gjort innan. Mönster med mönster måste inte vara en dålig idé
Ut med det gamla in med det nya.
När våren kommer är det vanligt att vilja vårstäda ur garderoben inför sommaren och den stundande solen, och nu finns det mycket mer tid för att göra det. Många bostadsområden har klädcontainrar där du kan dumpa dina gamla kläder, och posten opererar (nästan) som vanligt, så du kan med gott samvete klicka hem lite nya plagg för att göra punkten ovan ännu mer spännande och för att stödja ditt favoritmärke i krisen.

I slutändan så känns kanske inte mode och utseende som det viktigaste under en pandemi. Men för många är kläder, hår och smink en viktig form av personligt uttryck och att inte ha samma möjligheter i vardagen att visa upp den delen av sig själv kan tära på självkänslan. Både Svt och Expressen har rapporterat om att näthandeln ökar för dagligvaror, men för många klädföretag går det inte lika bra som innan pandemin bröt ut. Att lägga tid på sin garderob kanske inte känns aktuellt för många, men det kan vara en vital del för att få till en stabil och någorlunda normal vardag. Underskatta inte självförtroendet som kommer med att känna sig riktigt snygg.

Josefin Devert