FeatureKulturNyheterSenasteVideo

Sveriges bästa korvkiosk finns i Barkarby

Grattis Järfällabor. Nu behöver ni inte resa långt för att besöka landets bästa korvmoj. Krubberiet i Barkarby har nyligen utsetts till årets korvkiosk av Korvakademin.

– Testa Puszta! Den är smakrik, men inte för stark. Bra tillbehör är dijonnaise, vitlök och persilja.

Tipset kommer från Dennis, som just har beställt sin lunch. Han uppskattar att han kommer hit till Krubberiet i snitt en gång i veckan.

Klockan är strax före 12 denna kalla, men soliga marsdag. Det har bildats en liten kö utanför den svarta vagnen som står uppställd inne i Barkarby Quality Outlet. Vid borden, som har byggts ihop av drickabackar, sitter Dennis och hans kompisar. Anledningen till att vi från Järfälla iFokus är här är att Krubberiet nyligen har fått utmärkelsen Årets korvkiosk. Priset delades ut på Korvfestivalen av Korvakademin och de lyfte fram att Krubberiet gör sin grej med egna recept på korvar, dressingar och tillbehör och att de har en stark tro på kvalitativ snabbmat. Krubberiets eget motto är dock ”Vi lagar inte snabbmat, vi lagar bra mat så snabbt vi kan”.

Idag arbetar Jonas i kiosken. Han är glad och stolt över utmärkelsen.

­– Det är roligt att de ser och märker att vi gör lite extra arbete bakom kulisserna. Vi har dagsfärska bröd från bagaren, dressingar och tillbehör gör jag här själv och korvarna är gjorda på våra egna recept. Min favoritkorv är Del Rey, som också fick pris på Korvfestivalen.

Det är dags för oss att beställa. Min kollega Naimi tar fasta på Dennis tips och kör på den ungerska korven. Jag är mer sugen på vilt och beställer en älgkorv.

Medan vi väntar småsnackar vi med de andra lunchkunderna. Det är inte bara Dennis som verkar nöjd. En kvinna, som mumsar på en bratwurst, ger tummen upp. Hon säger att det var gott, men att man måste ha en stor mun för att klara av att äta alltihop.

 

Maria Bäcklund
maria.backlund@jakobsbersgfolkhogskola.se

 

Följ med oss till Krubberiet på provsmakning!

Lämna ett svar