FamiljSport

Världscupdebut för Järfällaåkare

Emelie Henning 20 år gammal slalomåkare har gjort världscupdebut i Levi. Hon berättar om framgången, skadorna och stödet från sin hemmaklubb – Järfälla AK.

 Förra säsongen fick Emelie Henning fraktur i axeln och i tummen. Den här säsongen har turen varit med henne, hon har placerat sig på en 6:e plats i Europacupen samt hunnit med sin första världscuptävling.

– Inledning av säsong har känts bra, det är kul att äntligen vara igång med tävlandet, säger Emelie Henning.

Fokuset i år kommer vara Europacupen. Det innebär tävlingar runt om i hela Europa.

– Jag vill lägga allt fokus på skidåkningen den här säsongen. Eftersom vi tränar skidåkning och fys nästan varje dag, valde jag därför att inte plugga vidare efter studenten i våras, säger Emelie Henning.

Skidåkningen är något som alltid funnits i familjen. Niklas Henning, Emelies pappa, var själv en väldigt framgångsrik skidåkare. Tack vare honom kom hon in på skidåkningen och började tävla redan som åttaåring.

Vad har Järfälla AK haft för betydelse för dig?
–Min klubb har betytt mycket för mig. Jag har haft många roliga stunder med föreningen när vi har varit på läger. Järfälla AK är väldigt omhändertagande och en genuint härlig klubb som jag är oerhört stolt över. Det var där allt startade och jag har alltid varit välkommen tillbaka.

Vad är det sista du gör innan ett åk?
–Jag fixar till hjälmen en extra gång, slår ihop stavarna framför mig och tar ett djupt andetag innan jag stakar iväg.

Text: Joanna Lahovary Olsson
joanna.olsson@jakobsbergsfolkhogskola.se
Text: Emerik Einerstam Karis
emerik.einerstam.karis@jakobsbergsfolkhogskola.se
Foto: Erik Segerström

Ett svar på ”Världscupdebut för Järfällaåkare

Lämna ett svar