KrönikaMiljöMusikNaturNöjeSamhälleSenaste

Den blomstertid nu kommer

Uteserveringar, grillsäsong och spontana utflykter, nu är energin tillbaka igen. ..eller? Det fina vädret tycks inte göra alla pirriga i magen av förväntan. Men låt oss då göra denna vår annorlunda än tidigare. – Låt fantasin flöda!

Våren har äntligen anlänt till Järfälla, för kanske fjärde gången i år. På gatorna sopas fjolårets grus bort, på torget har bittra miner förvandlats till leenden, och på träden syns blygsamma knoppar växa fram. Våren. En tid för hopp och pånyttfödelse. En tid att blomma ut och hänga in vinterns mörka skugga i garderoben. Men det är också en tuff period för många. En period mitt emellan tradigt och bättre, en gråzon fylld av väntan och planering. Vårdepression. Den kommer oftast plötsligt. Knackar hårdhänt på dörren så fort altanmöblerna kommit fram, rabatten planteras eller balkongen rensats ut på återvinning. Men våren är inte särskilt långvarig, och snart lämnar vi även denna övergångsperiod bakom oss. Så låt oss göra denna vår annorlunda, bättre än vad vi gjort tidigare. 

Se till att njuta av att livet vänder. Ta vara på de lediga dagarna, som dyker upp likt det oönskade snöovädret. Passa på att gå ut i solen, och låt dess varma strålar omfamna ditt ansikte om så bara för några minuter. Ge dig själv en klapp på axeln för att du stått ut i ännu en skandinavisk plåga. Det tänker i alla fall jag göra. 

Denna vår har jag bestämt mig för att leka rollspel med mig själv. Kanske att jag en dag är ekonomiskt oberoende, och testar hela Pressbyråns nya glassortiment? En annan dag kanske jag är äventyrslysten, och besöker Kalhälls 4h gård? Eller varför inte praktisera som influenser, och köpa hem ett flertal onödigheter från Barkaby Outlet -som jag absolut inte har någon användning av. Ja, allting känns lite bättre när fantasin får flöda fritt. Då är jag inte längre den lusfattiga studenten som aldrig tycks få ordning på sina utgifter. Den som aldrig lär sig av sina misstag, utan gärna gör om dem tio gånger till, tills det verkligen känns i hjärtat (och plånboken). 

Våren har äntligen anlänt till Järfälla, och den viskar om lekfullhet och vilan. Järfällabor; det är dags att leka rollspel och testa på nya personligheter. Utforska din kommun! Kanske, när leken är över, så kommer du ut med nya intressen…

Text och bild: Moa-Alice Jannes

Moa-Alice Jannes

Moa-Alice.jannes@jakobsbergsfolkhogskola.se