FamiljKulturMusikNöjeNyheterOkategoriseradeSamhälleSenaste

Festival i Jakobsbergs Centrum

Snart har det gått fem år sedan Järfällafestivalen senast anordnades. I höst är det dags igen och denna gång väntas en riktig folkfest med stor variation av aktiviteter. Festivalen ska vara en del av satsningen för Jakobsberg, och är tänkt att stärka gemenskapen.

Besökarna kan förvänta sig en dag fullspäckad med musik, kultur och många andra festligheter. Det finns inget klart festivalprogram ännu men det kommer att släppas ett närmare hösten. Festivalen är ett samarrangemang mellan Järfälla kommun, fastighetsägare, företagare och föreningsliv. 

Senast festivalen ägde rum anordnades bland annat uppträdanden, dansprogram och kvällsunderhållning. Ett stort utbud aktiviteter för samtliga åldrar i kommunen.

 Då fanns det även ett stort tält där Sportoteket lånade ut sportartiklar, men även minibibliotek och kulturvandring. 

– Jag är mycket stolt över att vi nu återigen, tillsammans med lokala förenings- och näringslivet, får bjuda in Järfällaborna på kulturkalas. Järfällafestivalen ska vara en folkfest med en stor bredd av aktiviteter. Det här är också en del i vår satsning på Jakobsberg och för att stärka gemenskapen i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Eva Ullberg (S) till nyhetsbyrån TT.

Text: Moa-Alice Jannes
Foto: Järfälla kommun, Fotograf: Rosie Alm

Moa-Alice Jannes

Moa-Alice.jannes@jakobsbergsfolkhogskola.se