FamiljSamhälle

Oklara svar gällande sommarjobb i Järfälla

Sommarlovet närmar sig och med det första sommarjobbet. Om man får något. Sista datumet att söka sommarjobb i kommunen var den 31 mars och kommunen hänvisar nu ungdomar Platsbanken.

I sommar kommer 400-500 ungdomar att sommarjobba i Järfälla kommun. Mellan 2015-2017 har Järfälla haft sommarjobbsgaranti för kommunens ungdomar, något som kommunfullmäktige slopat i år.

I Järfälla bor enligt Statiska centralbyrån 3 759 personer mellan 15 -18 år, vilket innebär att cirka 13 % av kommunens ungdomar får möjlighet till sommarjobb via kommunen. Sista datumet att söka sommarjobb i kommunen var den 31 mars.
– Om du inte har fått sommarjobb än så rekommenderar jag ungdomar att söka via platsbanken, säger Mia på Järfälla Kommuns servicecenter.

På Arbetsförmedlingens servicekontor i Jakobsberg sitter flera personer i väntan på att träffa en handläggare. Det är svårt att få en längre pratstund med någon anställd på kontoret, men på frågan om de har något för tips till ungdomar som söker sommarjobb svarar en arbetsförmedlare:
– Det bästa är att skaffa sommarjobbsappen, säger en anställd på Arbetsförmedlingens servicekontor i Jakobsberg.

Lämna ett svar