FeatureNyheterSamhälleSenaste

Mer fjädrar, fjäll och fyrbenta efter renovering på Järfälla djurklinik

Djurkliniken rustar upp för att kunna utöka med personal och ta emot fler patienter.

I väntrummet sitter Anna-Karin Lindberg och hennes nio år gamla Portugisiska vattenhund, Tess. Hunden har en öroninflammation och har ätit kortison under en tid. Hon gillar att besöka veterinären. När det är dags för undersökning hoppar hon upp på britsen och tigger godis. Senare kommer veterinären med beskedet om att Tess ska skölja ur örat på fredag. Anna-Karin och Tess lämnar kliniken med glada miner och viftande svans.

Katharina Meder, ägare och veterinär på kliniken, visar vägen in till ett patientrum som luktar rengöringsmedel. En undersökningsbänk står mitt i rummet och urklippta bilder på fästingar och rött julgransglitter hänger i fönstren. På dörren sitter information om hur man sköter hundar och katters tandhygien. Den vanligaste undersökningen kliniken utför är just tandundersökningar. Vaccinationer för hund och katt är också vanligt, främst årliga vaccinationer och mot kennelhosta.

Kliniken välkomnar kaniner och hamstrar, men även fåglar, ödlor och sköldpaddor.
– Vi utför även det flesta kirurgiska ingrepp så länge djuret inte måste stanna över natten. Då skickas de till djursjukhuset Albano för vi har ingen nattpersonal, säger Katharina.

Järfälla Djurklinik är en av fem i Järfälla och nu ska kliniken utökas då de vill kunna anställa en till veterinär och fler specialister. Den 14 december kommer de genomgå en renovering. Dagverksamheten kommer påverkas genom att inga operationer kommer utföras den dagen.
– Vi vill ta emot fler patienter och erbjuda bättre service. Våra kunder ska alltid kunna ha samma veterinär och känna sig trygga med oss, avslutar Katharina.

Text: Line Alfredsson

Line.alfredsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Foto: Minna Pyykölä

Minna.pyykola@jakobsbergsfolkhogskola.se

Lämna ett svar