Ledare

Välkommen till höstens Järfälla i Fokus! 

Ledare

I vinterns upplaga av Järfälla i Fokus har vi träffat vinterbadande tiktokstjärnan Erik som tar iskallt vatten över huvudet i novembersnön. Vi har också avslöjat bristande arbetsmiljö och personalflykt vid Attunda Brandkår. Om detta och mycket annat kan du läsa i veckans Järfälla i Fokus!

De senaste årens nyheter har präglats av coronakrisen, Ukrainakriget, och inte minst den allt mer påträngande klimatkrisen. Omvärlden känns fylld med katastrofer. Mot den bakgrunden har det varit en fröjd att jobba med lokalnyheter. Pandemier, krig och naturkatastrofer har genom vår bevakning kompletterats med varma artiklar. Som den om vinterbadande tiktokaren Erik, eller den om kyrkoherden Krister som bloggar om melodikrysset. Men parallellt har vi också rapporterat om personalflykten hos Attunda brandkår efter stora brister i arbetsmiljön, och det kraftigt sjunkande valdeltagandet i Järfälla. Lokalnyheter innebär ju trots allt, precis som livet i övrigt, både det ljusa och det mörka.

En rejäl snösmocka har också slagit till över Järfälla lagom till vår redaktionsvecka. Oredan i kollektivtrafiken som det orsakat har lett till tidigare ställda alarmklockor och därför en del trötta morgonmöten. Men snön erbjuder – precis som lokalnyheterna i övrigt – på både sött och surt. Vi har inte bara fått tågkaos och sömnbrist. Snön har också lyst upp ett mörkt november, precis som hur videon med vinterbadande Erik lyst upp vår nyhetsvecka.

Till sist – ett stort tack till våra våra envisa reportrar! De har halkat runt i slasken på jakt efter intervjupersoner och telefonerna har ringt i ett. Och nu kan vi äntligen presentera resultatet. 

Trevlig läsning!

Text: Karin Lindh och Leon Voss Gustavsson

Karin Lindh

karin.lindh@jakobsbergsfolkhogskola.se

Leon Voss Gustavsson

leon.gustavsson@jakobsbergsfolkhogskola.se