LedareSenaste

Tack för en fullspäckad nyhetsvecka

Avslöjad lokalpolitiker, metal-entusiasm och inblickar i Järfälla Kommuns framtid. Våra reportrar har under veckan visat vad ihärdighet kan göra och har spottat ur sig riktiga och viktiga nyheter på löpande band.

Vår bevakning inför höstens val är inledd. Vi har sökt representanter från alla de stora partierna, vissa mer benägna än andra att ställa upp, för att låta dem berätta om sina framtidsplaner för Järfälla. Först ut i vår följetong med kommunpolitiker är Lennart Nilsson från Kristdemokraterna.

Även andra förändringar är i rörelse. Nya cykelbanor och pumpstationer, odlingslådor i centrum och en ny sporthall är alla redan faktum. Därtill tar Järfälla Kommun dessutom, fram till den 8 maj, emot förslag på hur de kan ytterligare förbättra den aktiva och hälsofrämjande miljön i Barkarby/Skälby.

Möt krögaren Tekin Cebbar som varje vecka erbjuder Fredagsmangel i diverse metal-genrer. Läs uppdateringen kring traktens stora snackis om en metalfestilval mitt i Jakobsbergs Centrum. Och hur blir det med Bilträffen utanför Ikea?

Sist men inte minst kan tidningen den här veckan avslöja att SD:s ersättare i partistyrelsen i Järfälla sprider pro-rysk propaganda i sociala medier. 

Allt detta och mycket mer kan du läsa om här.

Som chefredaktörer denna vecka har vi börjat gå oss själva på nerverna på grund av hur vi överanvänt ordet “grymt”. Men till vårt försvar är det ett ord som ständigt gör sig påmint när våra reportrar fortsätter att imponera.

Första vårveckan av Järfälla i Fokus är över, men våren har bara börjat. Och nästa vecka kommer det ännu mer från oss. Tack alla Järfällabor för strålande tips!

Kalle Thulin och Jenny Olsson, veckans chefredaktörer

Kalle Thulin

kalle.thulin@jakobsbergsfolkhogskola.se

Jenny Olsson

jenny.olsson@jakobsbergsfolkhogskola.se